Siirry suoraan sisältöön

Muassa

muassa

Hyvä remonttisuunnitelma lisää toiminnallisuutta ja vähentää yllätyksiä kustannuksissa

2.3.2022 Muassa

Remonttisuunnitelma kannattaa tehdä huolellisesti, sillä sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – pätee tässäkin erinomaisesti. Remonttisuunnitelma helpottaa urakoitsijan kilpailuttamisessa ja sujuvoittaa kommunikointia urakoitsijan ja muiden remontin osapuolten kanssa. Lisäksi mitä tarkempi remonttisuunnitelma, sitä paremmin voidaan ennakoida remontin kustannukset ja remontin tekemiseen menevä aika. Tässä koostettuna muutamia vinkkejä hyvän remonttisuunnitelman tekemiseen:

Remonttisuunnittelu

1. Aloita remonttisuunnitelma luomalla remontille tavoitteet

Tavoitteiden avulla määritellään remontille toivottu lopputulos ja tavoitteet auttavat valintojen tekemisessä remontin edetessä.  Tavoitteessa voidaan määritellä esimerkiksi laatutaso – kuinka pitkäikäisiä ratkaisuja tavoitellaan ja millaisilla kustannuksilla.

2. Määrittele muutostarpeet

Remonttisuunnitelmassa määritellään muutostarve kuvailemalla mitkä osat remonttikohteesta uusitaan kokonaan, mitkä säilytetään ja mitkä kunnostetaan.

3. Panosta suunnitteluun

Remontin suunnitteluun panostamalla koko remontointi sujuu jouhevammin. Suunnittelussa kannattaa hyödyntää ammattilaisia mahdollisuuksien mukaan, sillä osaavaan suunnittelijan palkkaaminen tuo merkittävän hyödyn esteettisten seikkojen lisäksi siinä, että ammattilaiset tuntevat alan ohjeistot ja säädökset. Lisäksi suunnittelijan palkkaaminen auttaa ennakoimaan remontin kulkua ja välttämään pahimmat sudenkuopat remontin aikana. Muassa tarjoaa suunnittelupalveluja sekä kotien että yrityksien tilamuutosten suunnitteluun.

Itsekin voi tehdä paljon ja netistä löytyykin runsain määrin tietoa ja ohjeita suunnittelun avuksi. Apuna voi hyödyntää esimerkiksi näitä Rakennustiedon ohjeita asumisen suunnitteluun (kortit ovat maksullisia) tai lisähuonetta kaipaava voi hyödyntää tätä väliseinän rakennusohjetta Puuinfon sivuilta. Puhumattakaan Tikkurilan Maalilinjasta, joka on myös meidän ammattilaisten lempiapu sopivan pintakäsittelytuotteen etsinnässä.

4. Suunnittele toiminnallisuus edellä

Form follows function -ajattelu pitää kutinsa. Kun asiat toimivat hyvin, ne ovat usein myös kauniita.

5. Muista mitoitus

Toimiva mitoitus on hyvän suunnittelun lähtökohta. Tarkistusmittaa remontoitava kohde ja merkitse ylös neliömäärät huoneittain, mikä auttaa materiaalien tarjouspyynnöissä ja tilauksessa. Mitoituksen apuna voi käyttää esimerkiksi ilmaista Sketchup-suunnitteluohjelmaa.

6. Varaa riittävästi aikaa

Remonttisuunnitelmaa tehdessä aikataulu kannattaa suunnitella mahdollisimman väljäksi. Sopivan urakoitsijan löytäminen vie oman aikansa ja rakennus- ja sisustusmateriaalien toimitusajat voivat olla pitkiä. Lisäksi remontin aikana voi tulla eteen yllättäviä vaiheita, jotka viivästyttävät varsinaisia remonttitöitä.

7. Jätä liikkumavaraa budjettiin

Oli kyseessä iso tai pieni remontti, budjetointi auttaa kulujen seurannassa ja hallinnassa. Listaa budjettiin suunnittelun, työn ja materiaalien kustannukset ja lisää lopuksi reilusti liikkumavaraa.

8. Priorisoi

Panosta asioihin jotka ovat kovalla kulutuksella ja joiden uusiminen tai kunnostaminen ei käy käden käänteessä. Esimerkiksi keittiön uusiminen on suhteellisen iso panostus ja keittiö on usein myös kovalla käytöllä, joten keittiöön kannattaa valita ajattomia ja kestäviä materiaaleja. Sen sijaan seinien maalaaminen on edullista ja helppoa, joten seinien sävyksi voi rohkeasti valita ajankohtaista lempiväriä.

9. Muista myös yksityiskohdat

Remonttisuunnitelmassa määritellään käytettävät materiaalit, värit, kalusteet, valaisimet, laitteet ja varusteet. Muista myös yksityiskohdat joilla on suuri merkitys – millaiset pistorasiat, verhokiskot, listat, oven painikkeet, vetimet ja koukut. 

10. Luvat

Tarkista mitä lupia muutostyöt tarvitsevat. Asunto-osakeyhtiöissä liki kaikista remonteista tulee tehdä ilmoitus taloyhtiölle. Ilmoituksen tekemiseen löytyy ohjeet Isännöintiliiton sivuilla. Tarvittavista rakennus- ja toimenpideluvista löytyy tietoa muun muassa rakentajan sivuilla sekä rakennusvalvonnasta.

Tarvitsetko apua remonttisuunnitelman laatimiseen? Tutustu Muassan suunnittelupalveluihin ja referensseihin valmistuneista kohteista.

Mietitkö miten tai millä laajuudella kohteesi remontti kannattaa toteuttaa? Varaa ilmainen suunnitteluaika niin pääset alkuun.

Muassa on tilasuunnitteluun ja visuaaliseen suunnitteluun erikoistunut luova suunnittelutoimisto.

R-Collection Fredrikinkatu

R-Collection

Myymäläsuunnittelu R-Collectionin Fredrikinkadun myymälään

Toimiston sisustussuunnittelu Altor

Altor

Toimistotilojen sisustuksen ja kalustuksen suunnittelu

visuaalisen ilmeen suunnittelu Utula Nature

Utula Nature

Hyvinvointi- ja joogaretriittikohteen yritysilmeen suunnittelu

HUOMIONARVOISTA

Mietitkö miten kohteesi kannattaa toteuttaa?

Varaa ilmainen suunnitteluaika niin pääset alkuun!

Esillepano

Houkutteleva esillepano osana myymälästrategiaa

Esillepano on osa myymälästrategiaa, jolla pyritään lisäämään tuotteiden houkuttelevuutta ja myyntiä. Mitä muuta merkitystä esillepanolla on?

Seinien värisuunnittelu

Seinien värisuunnittelu on tehokas vaikutuskeino tilan tunnelman ja tilakokemuksen luomisessa

Seinien värisuunnittelu on tärkeä tilasuunnittelun osa-alue ja värien kanssa leikkiminen on myös suunnittelijan lempipuuhaa. Tässä listattuna muutama perussääntö, jotka on hyvä tiedostaa kun seinien värisuunnittelu halutaan tehdä onnistuneesti.

Toimiston tilasuunnittelu

Toimiston tilasuunnittelun avulla voidaan muotoilla kokonaista työkulttuuria

Toimiston tilasuunnittelu on jännittävä tehtävä, sillä sen avulla voidaan muotoilla kokonaista yrityskulttuuria. Lue mihin kaikkeen muuhun se vaikuttaa!